Sistem za upravljanje dokumentacijom

Zatrpani ste papirima? Želite da uredite kancelarijsko poslovanje? Potrebno vam je da vam pravi papir bude dostupan onda kada vam je potreban? Razmišljate o digitalnoj arhivi?

DMS (Document Management System) predstavlja upotrebu kompjuterskih sistema i softvera u cilju upravljanja, skladištenja i praćenja elektronskih dokumenata.

Neki od prednosti sistema za upravljanje dokumentacijom su sledeći:

  1. DMS vam omogućava potpunu kontrolu nad dokumentima. Proces dokumentacije postaje mnogo lakši i efikasniji jer u svakom trenutku imate brz i jednostavan pristup željenim dokumentima.
  2. Digitalizacija papirne dokumentacije, ne samo što štedi prostor već omogućava i laku i brzu klasifikaciju i pretragu svih kompanijskih dokumenata.
  3. Kompatibilnost – U cilju olakšavanja posla, DMS je koncipiran kao otvoreni sistem gde korisnik ima mogućnost integracije sa postojećim ERP sistemima uz upotrebu DMS alata za razvoj programa.
  4. Korisnički interfejs – Jednostavnost i elegancija softvera stvara utisak prijateljskog interfejsa koji će vam omogućiti lakše poslovanje.
  5. Efikasnost – Automatizacija organizacionih procesa, vremenski propisi i obaveštenja, napredno pretraživanje, optimizacija šablona i mobilnost u radu, kao i integracija sa ERP sistemima će značajno povećati vašu efikasnost, a to znači uštedu novčanih sredstava i vremena.
  6. B2B – Jedna od važnijih usluga koju vam pruža DMS softver je razmena elektronskih dokumenata između vas i vaših partnera. Na ovaj način se značajno umanjuje obim posla i potreba za papirom.

Ovo naravno nije sve! Za detalje nas možete kontaktirati da prodiskutujemo dalje korake digitalizacije vašeg poslovanja!